Home / Zabava / NIKO NIJE REKAO DA JE ŽIVOT LAGAN: Ovo pročitajte kada ste loše volje!

NIKO NIJE REKAO DA JE ŽIVOT LAGAN: Ovo pročitajte kada ste loše volje!

Tužne misli često mogu da se rasprše samo promjenom perspektive. Ponekad se za nas zalijepe kao smola i čini nam se da smo dvostruko teži, slabiji i teško nam je da se pokrenemo i otrgnemo toj melankoniji!

Istina je da nam svijet tada djeluje kao hladno, neprijateljsko mjesto koje nema razumijevanja za nas. Ali sve je to daleko od istinu! U takvom stanju uma gubimo vezu sa pozitivnom stranom perspektive, činjenicama u kojima uživamo kada nam se život čini lijepim i bogatim.

To znači kako je vrijeme da se podsjetite na ove apsolutne istine. Svaka sledeća rečenica malo po malo će otkidati komadiće vašeg lošeg raspoloženja, dok ništa od njega više ne ostane.

– Uvijek ćete nekome biti centar svijeta.

– Vaš osmijeh može usrećiti i nekoga kome se baš ne sviđate.

– Svaku noć neko o vama razmišlja prije nego zaspi.

– Čini li vam se da vas neko mrzi, to je često zato što žele biti kao vi.

– Svako ima barem dvije osobe na svijetu za koje je spreman da da život.

– U prosjeku, najmanje desetak ljudi na svijetu vas voli na svoj način.

– Život je prekratak da bi se svako jutro budili sa grižnjom savesti. I zato volite osobe koje su dobre prema vama, zaboravite na one koje nisu i zapamtite da se sve događa sa nekim razlogom.

– Čak i kada napravite najveću grešku svog života, iz nje će nastati nešto dobro.

– Kada imate osjećaj da je cijeli svijet protiv vas, pokušajte ga promatrati iz drukčije perspektive i shvatićete da nije tako.

– Zapamtite zauvijek: kada vam život ponudi drugu šansu, taj puta će ispasti dobro! Ako dobijete li novu priliku, zgrabite je. I ako vam se zbog toga promijeni cijeli život, pustite neka se to dogodi. Niko nije rekao da je život lagan. Ali vjerujte, svaka sekunda je toga vrijedna.

Izvor – zenskikutak.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *