Home / Zabava / 10 čestih grešaka u šminkanju

10 čestih grešaka u šminkanju

Koje čine da izgledamo starije.

Šminka povećava naše samopouzdanje, time što ističe naše najbolje karakteristike lica i čini da nam koža izgleda besprekorno. Međutim, sigurno ste primetili da kada se našminkate, ponekad izgledate starije nego što zaista jeste. To se dešava zbog sitnih grešaka, koje imaju veliki uticaj na naš izgled.

Pogledajte koje su to greške i kako da ih ispravite.

1. Stavljanje previše korektora

Zbog želje da stvorimo savršeni mat efekat na licu, mnogi od nas prave grešku tako što stavljaju previše korektora. Ako izaberete pogrešnu boju i stavite preveliki sloj, dobićete suprotan efekat – bore će se još više videti i generalno ćete izgledati starije. Da biste ovo izbegli, šminkeri preporučuju korišćenje tečnih korektora koji imaju efekat sjaja i zbog kojih će vaša koža izgledati zdravo i prirodno.

10 čestih grešaka u šminkanju

2. Previše maskare na donjim trepavicama

Maskara ima odličnu ulogu za isticanje očiju, njihove boje i prelep pogled. Sa druge strane, stavljanje previše maskare na trepavice će svu pažnju preneti na sitne bore oko očiju. Iako su baš male, maskara će učiniti da se još više vide.

10 čestih grešaka u šminkanju

3. Pogrešna nijansa ruža

Oko ovoga nema polemisanja – ruž može učiniti čudo za vaš izgled. Ove sezone, nemojte se uzdržavati od eksperimentisanja sa bogatim i jarkim bojama. Ali ne zaboravite, ako su vam usne tanke, trebalo bi da izbegavate tamnije tonove ruža. Tamne boje će učiniti da izgledaju još tanje.

Ako želite da vam usne izgledaju punije, ruž može biti od pomoći – jednostavno pređite malo iznad prirodne linije usana i obojite taj deo ružem.

10 čestih grešaka u šminkanju

4. Nepravilno stavljanje tamnih nijansi senke

Nemojte stavljati tamne senke preko celog kapka jer će vas takav izgled učiniti starijim. Takve senke stavljajte samo na spoljni ugao oka.

10 čestih grešaka u šminkanju

5. Previše krejona na donjoj liniji trepavica

Stavljanje tamnih ajlajnera ili krejona na donju linju trepavica (unutrašnju stranu) učiniće oči vizelno manjim. Za suprotan efekat, uzmite svetao krejon (najbolje je beli) i stavite ga na isto mesto. Na taj način ćete istaći boju očiju i učiniti ih otvorenijim i većim.

10 čestih grešaka u šminkanju

6. Savljanje ruža umesto rumenilat

Pozdravite se sa tamnim i intezivnim bojama rumenila. Vreme je da se okrenete prema svetlim tonovima, poput svetloj roze ili boji breskve. Vodite računa da rumenilo stavite na gornji deo obraza, a ne na centralni. Isticanje jagodica je možda izgledalo super kada ste bili mlađi, ali sada treba da se šminkate u skladu sa stanjem kože, ali i godinama.

Umesto da pokušavate da akcentujete centralni deo obraza, pokušajte da malo utapkate ruž na gornji deo jagodica, ali ne preblizu nosa. Korišćenjem kremastih i svetlih, prirodnih tonova lice će vam izgledati mlađe i imaće romantični sjaj.

10 čestih grešaka u šminkanju

7. Preterano isticanje obrva

Korišćenje intezivno tamnih boja za povećavanje i isticanje obrva može učiniti da vaše lice izgleda zapušteno i staro. Pametno koristite boje i to svetliju nijansu od vaše prirodne boje obrva.

10 čestih grešaka u šminkanju

8. Korišćenje neodgovarajuće nijanse korektora

Tamni krugovi ispod očiju predstavljaju problem mnogim ženama. Kako starimo, ove fleke postaju sve više izraženije. Korišćenje neodgovarajuće nijanse korektora može da napravi samo gore, dok sa druge strane možete učiniti čudo sa njim, ako je u dobroj nijansi naspram vaše kože. Nanesite korektor na deo ispod očiju i razmažite ga u što tanjem sloju.

10 čestih grešaka u šminkanju

9. Loša nijansa olovke za usne

Olovka za usne je važan deo šminkanja. Sa njom možete povećati liniju usana i učiniti ih vizuelno većim ili je samo istaknuti i učiniti usne još lepšim. Ipak, trebalo bi da budete oprezni kada želite da povećate usne stavljanjem olovke preko linije usana. Uvek olovku stavljajte sa sredine usana i vodite računa da bude u nijansi ruža ili za nijansu svetlija.

10 čestih grešaka u šminkanju

10. Preveliki sloj pudera na licu

Puder je odličan za prekrivanje nedostataka na koži, ali samo kada se stavlja u malim količinama. Ako ga koristite u velikim količinama, on će sam po sebi predstaviti problem. Pre stavljanja pudera, uradite blagi piling kože kako biste uklonili višak masnoće i izbegavajte njegovo nanošenje oko očiju jer ćete tako naglasiti bore.

10 čestih grešaka u šminkanju

zenskimagazin.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *